Hakvoort bundelt krachten met Esdege

Hakvoort Boomband bundelt krachten met Stichting Esdégé-Reigersdaal

Hakvoort Boomband verkoopt Boombandsets en werkt hiervoor samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door de krachten te bundelen met Stichting Esdégé-Reigersdaal kunnen de mensen met een beperking de afwikkeling van deze sets in orde maken. ‘Zoals de kaartjes eraan nieten en inpakwerk. Het is mooi om te zien dat ze vol energie iets moois kunnen doen voor de maatschappij’, aldus Bianca Seidel van Hakvoort Boomband.
De Boombandsets die Hakvoort Boomband maakt worden gebruikt om geplante jonge bomen te ondersteunen bij de groei voor extra stevigheid maar ook ter bescherming bij zware weeromstandigheden. De sets zijn voorzien van een stuk Recycling Boomband, een gesp en twee spijkers. De maten van de boomband lopen uiteen van 25 millimeter x 0,60 meter tot aan maximaal 40 millimeter x 1 meter. In totaal zijn er zes verschillende maten beschikbaar.

‘Het is mooi om te zien dat de mensen vol energie iets moois kunnen doen voor de maatschappij’

Sociaal ondernemen.

De sets kunnen vervolgens worden voorzien van een kopkaartje en wordt aangeleverd door de wederverkoper zelf. Precies tijdens dit afwikkelingsproces dragen de mensen van Stichting Esdégé-Reigersdaal hun steentje bij.
Bianca Seidel van Hakvoort Boomband: ‘Het afgelopen jaar zijn we in contact gekomen met Stichting Esdégé-Reigersdaal. Hier werken mensen met een beperking waarbij zij de kaartjes eraan kunnen nieten en inpakwerkzaamheden op kunnen pakken. Dat vraagt vanuit ons wat extra tijd en begeleiding maar dat hebben we er meer dan graag voor over. Het is mooi om te zien dat de mensen vol energie iets moois kunnen doen voor de maatschappij. We gaan kijken of er voor de toekomst meer mogelijk is om bepaalde werkzaamheden samen te doen.’ Het is een van de ambities van Hakvoort Boomband om met meer maatschappelijke betrokkenheid te ondernemen.