‘De boomband die je bij ons koopt, wordt in Nederland gemaakt’

‘De boomband die je bij ons koopt, wordt in Nederland gemaakt’

Boombanden van eigen bodem

Hakvoort Boomband is al 25 jaar specialist op het gebied van boombanden waarbij zowel de productie als het weven plaatsvinden in eigen fabriek. Daarmee worden onnodige handelingen bespaard en is minder transport nodig. Wat weer zorgt voor weinig energieverspilling en CO2-uitstoot. Het bedrijf is sinds kort contentpartner bij NWST.

Hakvoort Boomband is gevestigd in de Noord-Hollandse De Goorn waarbij het hele productieproces op eigen bodem plaatsvindt. Van recycling tot en met het weefproces. Ook de grondstoffen komen uit de buurt. ‘Transparantie en benaderbaarheid stellen we voorop. We stralen betrouwbaarheid uit: de boomband die je bij ons koopt, wordt in Nederland gemaakt’, vertelt salesmanager Luciën van Leijen in de vijfde Boomzorg-uitgave in 2020.

‘Als 100 procent Nederlandse producent hebben we alles in huis om daadwerkelijk invulling te geven aan duurzaamheid en sociaal ondernemen’

Biologisch afbreekbaar

Het past in de toekomstvisie van het bedrijf. Hakvoort Boomband heeft zich ten doel gesteld om alleen nog producten te maken die biologisch afbreekbaar zijn of een lage CO2-voetafdruk hebben. Hun recent gelanceerde HVG BioBoomStrap past daar goed bij. De band is gemaakt uit uv-bestendig PLA-garen en wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, zoals mais, en is dus een hernieuwbare grondstofbron. ‘Als de boompalen na twee of drie groeiseizoenen worden verwijderd, kun je de boomband in het industriële composteerproces brengen, met andere woorden: het mag in de groene afvalbak. Vervolgens maken composteerbedrijven er bijvoorbeeld potgrond van’, aldus salesmanager Bianca Seidel in Boomzorg 5-2020. Hakvoort Boomband verkoopt alleen aan wederverkopers niet aan eindgebruikers.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Naast de visie voor een lagere ecologische voetafdruk wil Hakvoort Boomband inpakwerkzaamheden laten uitvoeren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze plannen zijn al vergevorderd, laat Hakvoort Boomband in het artikel weten. Van Leijen: ‘Als 100 procent Nederlandse producent hebben we alles in huis om daadwerkelijk invulling te geven aan duurzaamheid en sociaal ondernemen.’